Ad

Slider

Sakin Şehir Güdül Şifa Yolu Projesi Hazırlıkları Tamam.

Sakin Şehir Güdül Şifa Yolu Projesi hazırlıkları devam ediyor. Proje GEF SGP tarafından destekleniyor ve Proje Besler Şifa Atölyesi tarafından yürütülecektir. Şifa yolunu bir destinasyon olarak kullanarak tıbbi ve aromatik bitkilerden ürünler üretilmesi için çaba sarfedecektir.

Proje Koordinatörü Cemile Çetin konuşmasında "Proje hazırlıklarımız hakkında kısa bir açıklama yapmak istiyorum. Projemiz nerdeyse 2 yıl sürecek bu yüzden sağlam ilişkiler kurmalıyız. Hazırlıklarımız nerdeyse tamam "Açılış Çalıştayı ve Arazi Araştırması" ile önümüzdeki günlerde güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz." dedi.

🌸İyi uygulama örneklerinin ziyaret edilmesi (5- 12 Mayıs 2022, Kütahya, Balıkesir, Ankara);

- Gölhisar evi ziyareti,

Kütahya Gölhisar ilçesinde gastronomi ve tarihi öğrenmeleri merkezi olan bu çalışma eko turizm alanında farklı bir Destinasyon şekli oluşturmuştur İşletme Müdürü Murat Yıldız ile yapılan mülakatta dua eğitimleri gastronomi ve tarihi ölen yerini birleştiren bu Butik Konak Otel işletmesi farklı bir Destinasyon olarak telakki edilebilir.



- Bigadiç Sepeti Projesi ziyareti,

Balıkesir Bigadiç ilçesinde yapılan bu proje ile yörede üretilen tarımsal ürünlerin son kullanıcıya ulaştırılması için bir proje oluşturulmuştur.



- Doğal hikayeler projeleri incelenmesi.

GEF Küçük Destek Programı Türkiye projeleri hikayelerini oluşturan Türkiye Ormancılar Derneği kitabı ayrıntısı ile incelenmiş, projelerin başarı hikayeleri ve projelerle ilgili değerlendirmeler yeni proje için örnek alınmıştır.

🌼 Bursa İntegratif ve Anadolu Tıbbı Kongresi (13- 15 Mayıs 2022, Bursa) katılım.

Bursa’da Saygıdeğer Emine ERDOĞAN Hanımefendi, Sayın Bakanımız Prof.Dr. Vahit KİRİŞCİ, Sağlık Bakanımız Sayın Dr.Fahrettin KOCA’nın katılımlarıyla gerçekleşen İntegratif ve Anadolu Tıbbı Kongresine katılım sağladık. Kadim tıbbın doğumuna ev sahipliği yapan Anadolu’muz, geleneksel tıp uygulamaları açısından da oldukça zengin bir birikime sahiptir. Bu birikimler ışığında, Ülkemiz Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamalarında dünya için cazibe merkezi olması açısından önemli bir kongredir. 

Tıbbi ve aromatik bitkiler çalıştayı ve aromaterapi hakkında 2 ayrı atölye çalışmasına katılım sağlamış ve Genç Lokman Hekimleri İhtiyaç Analizi sunumu yapılmıştır. Bu sunum sözlü sunumlar yarışması kapsamında ikincilik ödülü almıştır. Diğer yandan aromaterapi ve Tıbbi aromatik bitkiler konusunda uzman ve sektörün temsilcileri ile ikili görüşmeler yapılmıştır.



🌺Ankara proje ekosistemi hazırlıkları (16- 21 Mayıs 2022).

Proje açılış çalıştayı için katılımcılarla ön görüşmeler yapılmış, çalışta hazırlıkları birlikte gözden geçirilmiştir.





💮Güdül saha ziyaretleri (22- 31 Mayıs 2022).

Güdül ilçesinde ilgili kurumlar ziyaret edilmiştir. Bu kapsamda Güdül Belediye Başkanlığı, Güdül Orman İşletme Şefliği, Gönül Kaymakamlığı ziyaret edilmiştir. Açılışı çalıştayı için ziyaret edilecek Tahtacıörencik Köyü sakinleri ziyaret edilmiştir. Toplum destekli Tarım metodu konusunda bilgi alınmıştır.



Proje GEF SGP tarafından desteklenmekte ve Besler Şifa Atölyesi tarafından yürütülmektedir.

Proje hashtagleri: 

#ŞifaYolu #SGPTurkiye #BeslerŞifaAtölyesi #YeşilOrmanOkulu

#TıbbiveAromatikBitkiler #aromaterapi #Fitoterapi

0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Mega Menu

blogger
© www.beslersifa.com | Her hakkı sağlıklıdır.
Coded by @suleymancetinx | ile yapılmıştır.