Ad

Slider

Güdül'de Kahvaltı, Bağbozumu ve Doğa Yürüyüşü

Şifa Yolcusu olarak bugün proje alanında güzel bir yürüyüş yaptık. Programa 42 kişi katılırken yürüyüşe 25 kadar katılımcı dahil oldu. Yürüyüş anında gözlem notlarımızı buradan aktarıyoruz.

Yürüyüş yürüyüşümüze Tahtacıörencik köyünde Durmuşların çiftliğinde kahvaltı yaptıktan sonra üzüm bağında bağbozumuna katıldık. Köyün bağlarında birçok üzüm çeşidi bulunduğunu belirttiler. Bunlar; Tokat, Büzgülü, Kadın Parmağı, Gelin Üzümü (Koca Asması), Kendi Biten, Bozbağ, Festiken, Yumrukara, Kurbağa Gözü gibi...

Asıl program Süvari çayı kenarında bulunan Eko kamp alanına vasıl olmak ile başladı. Süvari çayı köprüsünde bir aile fotoğrafı çekilmek Şifa Yolu programının şiarından olduğunu söyleyebiliriz.

Yaz mevsimi bitmek üzereyken Süvari çayı hala gürül gürül akıyor. Kamp Alanı oldukça kalabalık görünüyor. Civardaki tarımsal üreticiler tarlalarını sunuyor ya da sebze meyve topluyorlar.

Şifa yolunun bu güzergahını yürümek için takım liderimiz düdüğünü çaldı ve ileri atıldı. O sırada o orada geçen Çoban Mahmut bize eşlik edebileceğini ve her gün şu kavağın altında çay içtiğini, buraları iyi bildiğini söyledi.

Takım liderimiz biraz mesafe aldıktan sonra yürüyüş kurallarını açıkladı. Grubu takip, geriye dönmek, çeşmelerin mesafesi, yürüyüş kurallarına riayet edilmesi gerekliliği gibi...

Şifa Yolunda Yürüyüş

Ekokamp alanından Süvari çayı boyunca Doğançalı köyü ve Dereli köyü arasında bulunan peri bacalarını ziyaret edeceğiz.

Dutaağacı, İncir altı, Pamukyeri mevkilerinden geçtik. Kalıntı çeltik tarlalarını gördük. Çoban Mahmut Keskin'in tarihi anılarını dinledik. Bu çay boyunca onlarca bitkiyi inceledik. Bazen bir meşe, bazen ceviz, bazen söğüt ve bazen kavaklar gölgemiz oldu.

Mentyeri (baraj yeri)'nden vadinin derin manzarasını seyrettik ve yabani incirden tatdık. Meyvenin yabanisi şifadır.

Kayalıkların dibinde istirahat ettik. Mahmut Keskin, buralarda onlarca insanın çalıştığını anlattı. Zamanında beygirlerle katır katır ayva, sepet sepet üzüm,  yük yük ceviz alındığını anlattı.

Oluklubent de karşılaştığımız  çoban kızgın köpeğini tuttu. Süvari nehri boyunca oldukça güzel bir yürüyüş yaptık. İlerde yolun altında Soğuk Pınar'a vasıl olunca çok sevindik. Gözlerimizde bir canlılık, damaklarımızda serinlik oluştu. Suyun kitabesini okuyunca "Su Şifadır" dedik.

Peri bacalarını oluşumlarını inceledik. Tepenin arkasında daha zor bir alanda böylesine ilginç oluşumların daha da arttığını iletti.

Sonuç Olarak

Şifa Yolcularına iyiki katılmışız. Tadya'nın kahvaltısı sonrasında yürüyüş çok yerinde oldu. Eko kamp alanındaki serinlik gün boyu bizimleydi. Bu bakir doğada çok güzel anılar ve hissiyat ukdemizde kaldı. Yürüyüşün reyhan şerbetiyle hitam olması oldukça yerinde oldu. Yürüyüş liderimiz Gezginler Grubundan Ali Şen'e ve koordinatörlerimizden Mustafa Çetin'e teşekkürler.

Şifa Yolcuları Başvuru Formu; Tıklayınız





















































0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Mega Menu

blogger
© www.beslersifa.com | Her hakkı sağlıklıdır.
Coded by @suleymancetinx | ile yapılmıştır.